Programma

Roffa Tango Trio

Tango de hoy

Datum
vrijdag 02 februari 2018
Prijs
€ 13 / € 10 (Vriendenpas)

Het Roffa Tango Trio brengt samen met twee dansers een voorstelling over tango de hoy: de tango van nu. Samen doorbreken ze de typische clichés rond tango. Het Roffa Tango Trio wil laten horen welke tangomuziek er vandaag de dag nog allemaal geschreven wordt. Hun repertoire bestaat daarom uit werken van allerlei componisten vanaf de tijd van Astor Piazzolla: Diego Schissi, Fernando Otero, Astillero, Nestor Marconi, Gustavo Beytelmann en natuurlijk hun eigen composities.

De combinatie met dans is in tango voor de hand liggend, maar ook de dans zal afwijken van de traditie. Choreografen Odile Gheysens en Gaëtan Collaert combineren hun moderne achtergrond met invloeden uit de rijke tangodanscultuur en zullen samen een heel nieuwe stijl creëren. 

Simone van der Weerden, Anke Steenbeke en Alexander Vocking studeerden gelijktijdig aan de Argentijnse tango-afdeling van het conservatorium in Rotterdam. Na een intensieve verdieping in de traditionele tango groeide hun nieuwsgierigheid naar de tango van nu. Daarom besloten ze eind 2013 hun eigen trio op te richten, waarmee ze dit repertoire konden ontdekken maar ook hun eigen stijl konden ontwikkelen.

De muzikanten waren al te gast op vele concerten in Nederland en België. Begin 2015 werd het Roffa Tango Trio uitgenodigd in Buenos Aires in Argentinië. Daar speelden ze tijdens de Cumbre Mundial del Tango, een hoogtepunt binnen hun muzikaal avontuur. In 2016 werden zij een van de laureaten van Supernova, een wedstrijd voor jong muzikaal talent.

Credits
Simone van der Weerden (bandoneon), Anke Steenbeke (piano), Alexander Vocking (contrabas), Charlotte Goesaert, Charlie Fouchier (dans, choreografie)

Foto's

  • Roffa Tango TrioRoffa Tango Trio
  • Roffa Tango TrioRoffa Tango Trio
  • Roffa Tango TrioRoffa Tango Trio

video's