Programma

HETGEVOLG

Vuil vel

Datums
maandag 04 februari 2019
10:00 (duur: 60 minuten)
Wachtlijst
13:30 (duur: 60 minuten)
Wachtlijst
dinsdag 05 februari 2019
10:00 (duur: 60 minuten)
Wachtlijst
13:30 (duur: 60 minuten)
Wachtlijst
Prijs
6 euro
Genre
Muziektheater

Twee actrices, een muzikante en een mindervalide acteur nemen in deze voorstelling enkele volkssprookjes onder de loep en nemen vooral geen blad voor de mond. Ze laten zich inspireren door het verhaal van de Schone en het Beest. Ze snuffelen en graaien in de oeroude versies en gooien Disneys Belle al snel overboord. Weg met braaf! Geen gruwel wordt vermeden en de grenzen van de erotiek worden afgetast. Het zwart-witdenken van pubers en de intensiteit van hun relaties komt in deze voorstelling volop aan bod. Op korte tijd worden vriendschappen zeer hecht, maar kletteren ruzies des te harder. Meningen worden levensnoodzakelijke wetten. Vriendschappen lijken zeer hecht, maar tegelijkertijd groeit voor elk individu de drang om gezien en gehoord te worden.

Vuil vel is een ruige theatervoorstelling voor jongeren, gebaseerd op de sprookjesboeken Vuil vel en Beest in bed van antropologe en jeugdauteur Marita de Sterck. Het is een voorstelling waarin pubers zich snel herkennen.

HETGEVOLG, onder leiding van Stefan Perceval, is een theaterwerkplaats in Turnhout die enthousiast aan voorstellingen werkt die sociale betekenis hebben en er ook en vooral voor jongeren toe doen.

Educatie: Lesmap Vuil Vel (PDF)

Doelgroep
1ste, 2de, 3de en 4de jaar
Capaciteit
200 leerlingen
Educatie
Lesmap
Credits
Mieke Laureys, Annelore Stubbe, Martine de Kok en Brent Vandecraen (spel, tekst en muziek), Martine de Kok (muziek), Koen Onghena (kostuums), Stefan Perceval (coach)

Foto's

  • HETGEVOLGVuil vel

video's