Programma

RedHerring

Pièces en concert à la Chambre du Roy

Datum
vrijdag 15 juni 2018
Prijs
€ 16 / € 13 (Vriendenpas)

In dit programma blaast RedHerring de ‘mise en concert’-traditie uit de Franse barok nieuw leven in. Hierbij vormt muziek voor klavier het uitgangspunt om tot ensemblestukken te komen, volgens de historische praktijken in de muziek van grootheden als Couperin, Rameau, Marais en Dieupart.

RedHerring wil zowel achttiende-eeuwse als nieuwe ‘mise en concert’-zettingen laten klinken en inkleuren met fluit, viool, gamba, theorbe en klavecimbel. Sopraan Soetkin Elbers versterkt de expressie in de vocale werken met barokke gestiek, een vergeten kunst die zij weer tot leven wekt.

RedHerring is een Belgisch barokensemble dat in 2011 werd opgericht door Patrick Denecker. In zijn korte bestaan speelde RedHerring al op grote festivals, zoals het MAfestival in Brugge en het Festival Oude Muziek in Utrecht. Het ensemble organiseert ook een eigen reeks concerten.

Credits
Patrick Denecker (blokfluit), Kaori Uemura (gamba), Ryo Terakado (viool), Floris De Rycker (theorbe), Guy Penson (klavecimbel), Soetkin Elbers (sopraan)

Foto's

  • RedHerring RedHerring

video's