Programma

Openingsfeest 2018

Datum
zondag 30 september 2018
14:00 (Einde 17:00)
Prijs
Gratis

Op zondag 30 september vindt er van 14 tot 17 uur traditiegetrouw het Openingsfeest plaats. Hiermee luiden we ons seizoen in met een groot feest. Er is muziek, circus, humor, straattheater, … te zien en te horen. Alle locaties worden omgetoverd tot een paradijs voor kinderen.

Marvelous Adventures Group - The Great Escape (6+)
Straattheater om 14.30 en 16.15 uur op de Grote Markt

Ontsnappingskunstenaar Ben de Vroey en zijn assistent Louis Van Der Waal zorgen voor een onvergetelijk spektakel. De wisselwerking tussen de perfectionistische boeienkoning en zijn nonchalante hulpje zorgt voor gevaarlijke maar vooral grappige situaties. Kom kijken hoe deze heren proberen te ontsnappen uit een dwangbuis, uit kettingen tijdens een salto of uit de Chinese Water Torture Cell van Harry Houdini.

Hopfrog Fanfare
Wandelfanfare om 14, 15.30 en 16.45 uur op de Grote Markt en het buitenplein

Drie percussionisten en zeven blazers rekken het concept ‘fanfare’ op in allerlei richtingen. Zij klinken als het leven zelf: nu eens grotesk en absurd dan weer verstild en eenvoudig. Hopfrog Fanfare trakteert u op een aanstekelijke mix van eigen composities, wervelende improvisaties en hilarische interactie.

Bollylicious - Bombay Express (4+)
Dans om 14.30, 15.30 en 16.30 uur in de schouwburg

Bollylicious brengt een opzwepende Indiasedansvoorstelling met veel humor, meeslepende muziek, kleurrijke kostuums en een dosis glitter en glamour. Dit Gentse collectief brengt een originele interpretatie van de Bollywood-dansstijl, waarbij authenticiteit en ambiance hand in hand gaan. India merkte zelfs de danstechniek van Bollylicious op, waar ze meerdere keren konden toeren. De groep wordt alom geprezen in het land dat hen zo geïnspireerd heeft.

Gekke Jorre - Gekke animatieshow (4+)
Straattheater om 15 en 16 uur op het buitenplein

Gek! Dat is wel het minste dat je van Jorre kan zeggen. Hij is charmant en geniaal in zijn eenvoud. Laat u verwonderen en pink een traan weg van het lachen. Gekke Jorre is meervoudig Belgisch kampioen goochelen, maar ballonplooien kan hij ook. Tijdens de voorbije Openingsfeesten maakte hij met zijn kompaan, Meneer Stoffel, van ballonnen echte kunstwerken.

Het fort en Doolhofkasteel (3+)
Animatie, doorlopend op de Grote Markt

Het Doolhofkasteel is er voor echte ridders en prinsessen. De omstanders houden het overzicht en geven de kinderen aanwijzingen om de weg te vinden in dit doolhof.

In het fort kunnen kinderen zich door smalle doorgangen wurmen en op hoge uitkijktorens staan.

Superhallo - DJ Frietmachine (3+)
Straattheater, doorlopend vanaf 14 uur op de Grote Markt

DJ Frietmachine is de meest swingende aardappel-installatie die er bestaat. Hij meet, weegt en bekijkt of u geaard bent. In dat geval draait hij een vette plaat voor u en uw aardappel. Plaatje klaar, frietje klaar!

Ministerie van Fantasiebevordering - Kinderkapsalon (3+)
Animatie, doorlopend vanaf 14 uur op het buitenplein

Een hippe hanenkam? Een kleurrijke vlecht? Deze knappe kappers zorgen ervoor!

Radio Storm
Live uitzendingen, doorlopend vanaf 14 uur in de foyer

De evenementenradio Radio Storm slaat zijn tenten op in cc ’t Schaliken en maakt live uitzendingen tijden het Openingsfeest. U kunt Radio Storm bezoeken en ook beluisteren via www.radio-storm.be.

In samenwerking met Galerie Storm vindt op verschillende locaties in Herentals in mei 2019 het kunstenfestival Stormloop plaats.

Foto's

  • DJ Frietmachien
  • Gekke_Jorre
  • Hop_Frog