Programma

Dagmar Feyen

Insomnia - concert in het donker

Datum
vrijdag 01 februari 2019
20.00 uur (Einde : 21:30 / geen pauze)
Bestel tickets
Prijs
€ 12 / € 9 (Vriendenpas)

Dagmar Feyen brengt met Insomnia voor alle nachtraven en slapelozen een moment van verstilling en rust. Volledig in het donker speelt hij de Goldbergvariaties van Johann Sebastian Bach. U kunt al liggend, hangend –  of in het ergste geval al slapend – rond zijn piano het concert volgen.

Alhoewel het een mythe is, zijn de Goldbergvariaties gelinkt aan de slapeloosheid van graaf von Keyserlingk. Hij liet zijn huisklavecinist Johann Gottlieb Goldberg delen van de variatiecyclus, die Bach geschreven had, spelen. Uit dankbaarheid zou de graaf Bach royaal betaald hebben. De Goldbergvariaties zijn een belangrijk werk, omdat het het eerste van dergelijke omvang is, dat Bach voor een solo-instrument geschreven heeft.

Dagmar Feyen begon zijn muziekstudies op zevenjarige leeftijd aan de muziekacademie in Mol. Hij is er leraar piano, begeleidingspraktijk en pianist-begeleider. Ook is hij gastlector aan de LUCA School of Arts. Dagmar legt zich nu toe op kamermuziek en pedagogisch werk. Hij werkte met Jef Neve samen aan diens twee pianoconcerti.

Credits
Dagmar Feyen (piano)

Foto's

  • (c) Dagmar FeyenDagmar Feyen