Programma

Lautten Compagney en Calmus Ensemble (Musica Divina)

Hoe klonk 1517?

Datum
vrijdag 29 september 2017
20:00 (Einde 21:15 / geen pauze)
Bestel tickets
Prijs
€ 25 / € 22 (Vriendenpas)
Organisator
i.s.m. Festival van Vlaanderen-Mechelen / Kempen en provincie Antwerpen, met steun van IOK

Op 31 oktober 1517 zou Martin Luther zijn 95 stellingen vastgespijkerd hebben aan de deur van de Schlosskirche in Wittenberg. Dit wordt doorgaans als het startschot van de reformatie beschouwd. Of dat echt zo gebeurd is of niet, zeker is dat Calmus Ensemble en Lautten Compagney een concertprogramma hebben samengesteld dat ervoor zorgt dat u als het ware naast Luther staat terwijl hij de spijkers uit zijn tas haalt.

Deze twee topensembles wekken vijfhonderd jaar reformatie tot leven via originele zestiende-eeuwse composities en moderne arrangementen. 1517 wordt swingend met 2017 verbonden.

Lautten Compagney is een van de meest vermaarde barokensembles van Duitsland. Hun concerten, onder leiding van artistiek directeur Wolfgang Katschner, fascineren toeschouwers al dertig jaar. De muzikanten brengen oude muziek op een innovatieve manier naar het heden.  

Calmus Ensemble is een van de meest succesvolle vocale groepen van Duitsland en is thuis in de muziek van de renaissance, de barok en de romantiek. Ze brengen een mengeling van geluid, precisie en lichtheid op het podium die hen tot in de Carnegie Hall in New York bracht. De vijf musici uit Leipzig wonnen tal van internationale prijzen.

Musica Divina is een festival vol hemelse muziek in de vele abdijen, begijnhoven en kerken die de provincie Antwerpen rijk is.

Foto's

  • (c) Ida ZennaMusica Divina
  • (c) Ida ZennaMusica Divina