Programma

ClubMediéval en Vic De Wachter

Het motet voor de kardinaal

Datum
vrijdag 31 maart 2017
Locatie
Prijs
€ 15 / € 12 (Vriendenpas)

Gambist Thomas Baeté en klavierspeler Guillermo Pérez introduceren u in de boeiende wereld van de eenvoudigste polyfonie, die van de tweestemmige bicinia. Acteur Vic De Wachter wekt deze wereld van de polyfonisten tot leven. Ook de reizen van de zangers uit de hofkapellen en de ervaringen in de pas opgerichte Sixtijnse Kapel in Rome komen aan u voorbij.

Muziek en woord vloeien in deze voorstelling poëtisch in elkaar. De roman van de Nederlandse auteur Theun de Vries, Het motet voor de kardinaal, dient daarvoor als onuitputtelijke bron.

Vic De Wachter speelde onder meer in de tv-reeksen Windkracht 10, Quiz Me Quick en Salamader. Sinds 2001 is Vic De Wachter ook de vaste verteller in de afleveringen en films van Piet Piraat.

Thomas Baeté is artistiek leider van ClubMediéval. Als gambist en vedelspeler freelancet hij bij ensembles voor Oude Muziek: Mala Punica, Graindelavoix, La Caccia, The Spirit of Gambo, ...  Hij is ook vast ensemblelid van La Roza Enflorese en la Folata.

Guillermo Pérez is een Spaanse organettospeler die een internationaal gelauwerde carrière heeft opgebouwd binnen de Oude Muziek. Met zijn ensemble Tasto Solo onderzoekt hij klavierrepertoires uit de late middeleeuwen en de vroege renaissance.

 

Credits
Vic De Wachter (woord), Thomas Baeté (viola da gamba), Guillermo Pérez (organetto)

Foto's

  • Vic De WachterVic De Wachter