Programma

Dimitri Verhulst, Corrie van Binsbergen en band

Godverdomse dagen op een godverdomse bol

Datum
vrijdag 10 november 2017
20:00 (einde 21:30 / geen pauze)
Bestel tickets
Prijs
€ 16 / € 13 (Vriendenpas)

Godverdomse dagen op een godverdomse bol is een literair concert met schrijver Dimitri Verhulst en de groep van Corrie van Binsbergen. Met haar negenkoppige ensemble scheert Van Binsbergen langs literaire ravijnen en over ongekende muzikale hoogten. Jazz, pop, klassieke en moderne muziek gaan hier hand in hand.

Met zijn boek Godverdomse dagen op een godverdomse bol uit 2009 won Verhulst de Libris Literatuurprijs. In zijn kenmerkende stijl – scherp, bijtend met een ironische onderlaag – schetst Dimitri Verhulst de evolutie van de mensheid. Vanaf het moment dat wij uit het water kropen en op twee benen gingen lopen tot en met de jaren dat wij elkaar naar de andere wereld zijn gaan bombarderen. Verhulst haalt met zijn bizarre verhaal alle muzikale registers naar boven bij Corrie van Binsbergen.

De band van Corrie van Binsbergen is voor deze gelegenheid uitgebreid met de strijkers van het Vlaamse Sun*Sun*Sun String Orkestra, bekend van hun concerten en producties met onder anderen Blixa Bargeld, Zita Swoon en Triggerfinger.

Verhalen, poëzie en de samenwerking met schrijvers zijn sinds 2000 belangrijke drijfveren in de carrière van Corrie van Binsbergen. Zij maakte programma’s met onder anderen Remco Campert, Kees van Kooten, Tommy Wieringa, Griet Op de Beeck en Tjitske Jansen. De concerten met Toon Tellegen zijn al meer dan tien jaar een vaste waarde in het rijke literaire en muzikale palet van Corrie van Binsbergen.

Dimitri Verhulst is een van de grote schrijvers van de Lage Landen. Zijn werk verschijnt in meer dan twintig talen en werd bekroond met verschillende literaire prijzen. Van de klassieker De helaasheid der dingen zijn meer dan 200.000 exemplaren verkocht en het boek werd verfilmd en bekroond met de Gouden Uil Publieksprijs. Verhulst maakt ook naam als televisiemaker. In het voorjaar van 2017 maakte hij voor het Nederlandse VPRO de televisieserie Made in Europe.

Credits
Dimitri Verhulst (woord), Corrie van Binsbergen (gitaar), Jeroen Baert (viool), Yumika Lecluyze (altviool), Seraphine Stragier (cello), Albert van Veenendaal (piano), Hein Offermans (bas), Jasper Blom (klarinetten, saxen), Alan Purves (drums, percussie), Jan Willem van der Ham (fagot, saxen)

Foto's

  • Zonnehuis AmsterdamZonnehuis Amsterdam

video's