Programma

Peter Terrin, Christophe Vekeman en An Pierlé

Geletterde Mensen

Datum
zaterdag 28 april 2018
Genre
Prijs
€ 15 / € 12 (Vriendenpas)

Twee verwante schrijvers en één verwante zangeres zetten de lijnen uit van deze vierendertigste editie van Geletterde Mensen. Christophe Vekeman, meestal getooid met cowboyhoed, mag gerust een podiumbeest genoemd worden. Peter Terrin, meestal strak in het pak, is eerder van het timide soort. Pianiste en zangeres An Pierlé is de ampersand tussen beiden.

Al jaren onderhouden Terrin en Vekeman, bloedbroeders in de letteren en daarbuiten, een intense correspondentie, die de ruggengraat van deze voorstelling zal vormen. Beide heren delen een pessimistisch levensgevoel, maar dat belet hen niet als vrolijke jongens door het leven te gaan. Terrin en Vekeman gaan op zoek naar de overeenkomsten en de verschillen in hun oeuvres, en zullen hun muziek- en filmdada’s etaleren.

Peter Terrin schrijft toneel, verhalen en romans. Voor De bewaker kreeg hij in 2010 de Literatuurprijs van de Europese Unie. Met Post mortem won hij in 2012 de AKO Literatuurprijs en brak hij door bij het grote publiek.

Christophe Vekeman schrijft vooral romans, maar ook verhalen en gedichten. In 2016 publiceerde hij zowel zijn dichtbundel Dit is geen slaapkamer meer nu. Hij is een vaste gast in het Klara-programma Pompidou.

An Pierlé brak in 1996 door na haar deelname aan Humo's Rock Rally. Ze bracht sindsdien verschillende albums uit, waaronder Mud Stories en Helium Sunset. In 2006 ontving ze een ZAMU-award als beste zangeres van het jaar. In 2016 verscheen Arches, een innovatieve orgelplaat.

Credits
Peter Terrin, Christophe Vekeman (woord), An Pierlé (zang, piano), Hugo Moens (decor, licht), Klaas Verpoest (video), Hans Bogaert (dramaturgie)

Foto's

  • Christophe VekemanChristophe Vekeman