Programma

Toon Fret en Veronika Iltchenko

Fluit en piano (aperitiefconcert)

Datum
zondag 04 november 2018
11:00 (Einde 12:00 / geen pauze)
Bestel tickets
Locatie
Prijs
€ 12 / € 9 (Vriendenpas)
inclusief aperitief

Fluitist Toon Fret en pianiste Veronika Iltchenko zijn twee solisten die een bijzonder duo vormen. Zij hebben samen hun derde cd opgenomen in de Singel in Antwerpen. Hun nieuwste werk presenteren zij in de Lakenhal. De cd bevat muziekstukken van componisten die zich lieten inspireren door de traditionele muziek van hun land: Béla Bartók, Arno Babadjanian en Erwin Schulhoff.

Toon Fret en Veronika Iltchenko vormen sinds 2010 een duo. Ze namen al twee gelauwerde cd’s op: Le temps retrouvé en Die Welt von Gestern. Beide albums werden enthousiast ontvangen door zowel pers als publiek. 

Toon Fret is bekend als fluitist van Oxalys en het Collectief, Belgische kamermuziekensembles met internationale uitstraling. Hij is professor fluit en kamermuziek aan het Conservatoire Royal de Liège.

Veronika Iltchenko studeerde bij Reznikov aan het Mussorgsky State Conservatory in Rusland en vervolmaakte zich bij Jan Michiels in Brussel en bij Rian de Waal in Den Haag. In 2009 speelde ze een pianorecital in de Lakenhal.

Credits
Toon Fret (fluit), Veronika Iltchenko (piano)

Foto's

  • (c) Toon Fret en Veronika IltchenkoToon Fret en Veronika Iltchenko
  • (c) Toon Fret en Veronika IltchenkoToon Fret en Veronika Iltchenko

video's