Programma

Muziektheater Transparant

De waterafsluiter

Datum
donderdag 23 maart 2017
20:00 (einde: 21:15 / geen pauze)
Bestel tickets
Nagesprek om 21:25
Prijs
€ 15 / € 12 (Vriendenpas)

De waterafsluiter is gebaseerd op Le coupeur d'eau, een novelle waarin Marguerite Duras (1914-1996) inzoomt op een tragisch fait divers: de collectieve zelfmoord van een gezin nadat een ambtenaar van de watermaatschappij hun water afgesloten had. Gefascineerd door de tekst ging acteur Dirk Roofthooft op zoek naar het verhaal achter de feiten. Wie was de man die de kraan dichtdraaide? Was hij zich bewust van de gevolgen van zijn daad?

In een beklijvende monoloog geeft Roofthooft de waterafsluiter een stem. Het is een gebroken man, die terugblikt en in het reine tracht te komen met zijn geweten. Samen met saxofonist Piet Rebel zorgt muzikant en geluidsontwerper Diederik De Cock met drums en gitaar voor een explosieve set. Rauwe klanken wisselen af met subtiele soundscapes en vertalen de gevoelens van leegte, woede en schaamte in geluid.

Dirk Roofthooft kent u van zijn tv-werk als Pietje de Leugenaar uit Terug naar Oosterdonk of 'de Claude' uit Clan. De taalkunstenaar speelde ook grote theaterrollen voor Toneelhuis, FC Bergman of LOD. Roofthooft was eerder in 't Schaliken te gast met The Brodsky Concerts.

De waterafsluiter kreeg in De Standaard een viersterrenrecensie.

Credits
Dirk Roofthooft (spel, video, songteksten), Piet Rebel (saxofoon, compositie), Diederik De Cock (gitaar, drums, compositie), Marguerite Duras (tekst)

Foto's

  • Muziektheater TransparantMuziektheater Transparant
  • Muziektheater TransparantMuziektheater Transparant

video's