Programma

Pieter-Jan De Smet, Steven De bruyn, Derek en Rony Verbiest (voorprogramma: Bart Buls)

In Concert

Datum
zaterdag 30 september 2017
Prijs
€ 15 / € 12 (Vriendenpas)

Deze vier Belgische rasmuzikanten speelden occasioneel samen ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van de bluesclub Banana Peel. Het optreden was zo magisch dat ze er een vervolg aan wilden breien. De leden van dit bijzondere gezelschap vullen elkaar aan en tillen elkaar naar nog grotere hoogten. De vier vakmannen vormen het droomorkest voor een onvergetelijke avond.

Derek is een fijngevoelige liedjesschrijver. In 1989 maakte hij zijn debuut met Derek & The Dirt en staat al meer dan vijfentwintig jaar op het podium.

Rony Verbiest is een fenomeen op accordeon en saxofoon, die verlengstukken van zijn handen en gevoelens vormen. Hij musiceerde in allerlei jazzformaties en bigbands. Daarnaast verleende hij zijn medewerking aan optredens van Johan Verminnen en is hij vaste begeleider van Jo Lemaire.

Steven De bruyn is een mondharmonicaspeler par excellence. Hij ademt door zijn verzameling harmonica's muziek uit alle hoeken van de wereld. Hij richtte eerst de bluesrockgroep El Fish en nadien The Rhythm Junks op.

 

Door agendaproblemen wordt Roland Van Campenhout vervangen door Pieter-Jan De Smet. Pieter-Jan De Smet is niet van de minste. Hij is een veelgevraagd zanger-gitarist en muzikant bij PJDS en De Piepkes. Hij toerde, samen met Jan De Smet en Lien Van de Kelder, vorige seizoenen in de theaters met Gedeelde smart.

Het voorprogramma wordt verzorgd door Herentalsenaar Bart Buls. Gewapend met zijn Gibsongitaar en doorleefde stem, staat Buls garant voor kwaliteit. Insiders vergelijken zijn stem zelfs met die van Johnny Cash. Anderen vermelden grootheden als Chris Rea, Bob Dylan, Mark Knopfler (Dire Straits), Neil Young en Bruce Springsteen. Het mag duidelijk zijn dat Bart Buls zijn klassiekers kent en hen op meesterlijke wijze eer betoont, met een gitaar als enige metgezel.

 

TIMING:

  • 19.45 uur: deuren open
  • 20 uur: voorprogramma door Bart Buls
  • 20.30 uur: pauze
  • 21 uur: Pieter-Jan De Smet, Steven De bruyn, Derek en Rony Verbiest
  • 22.30 uur: Einde concert
Credits
Pieter-Jan De Smet (zang, gitaar), Derek (gitaar), Rony Verbiest (accordeon, saxofoon), Steven De bruyn (mondharmonica)

Foto's

  • (c) Gunter Vanderbeken

video's