Programma

Lize Spit, Elise Caluwaerts en Kim Van den Brempt

Avondrood

Datum
zaterdag 16 december 2017
20:00 (Einde: 21:15 / geen pauze)
Bestel tickets
Prijs
€ 15 / € 12 (Vriendenpas)

De Vier letzte Lieder van Richard Strauss vormen het uitgangspunt van dit literair-muzikaal programma. Deze vier liederen waren de laatste composities van Strauss, toen hij zijn einde voelde naderen. Hij was ook al 84 toen hij de liederen in 1948 schreef. Hij baseerde zich op teksten van Herman Hesse. Geen wonder dat de liederen baden in een sfeer van melancholie, reflectie en acceptatie.

Coloratuursopraan Elise Caluwaerts en pianist Kim Van den Brempt proberen de romantische ondertoon van Hesse en Strauss te vangen. Lize Spit heeft voor de gelegenheid een nieuwe tekst geschreven. Zij is sinds haar bejubelde en bestsellende debuut Het smelt niet meer weg te branden uit onze letteren. 

Elise Caluwaerts is een veelgevraagde soliste in binnen- en buitenland. Haar voorliefde voor uitdagend repertoire – van opera tot multidisciplinaire projecten – leidde tot talrijke creaties en bijzondere samenwerkingen met internationaal gerenommeerde componisten en ensembles. 

Vanuit haar passie voor het liedrepertoire vormt Elise sinds tien jaar een al even veelgevraagd duo met pianist Kim Van den Brempt. In 2014 brachten ze hun eerste cd Nightfall uit, met werk van Strauss, Berg en Eisler. Kim Van den Brempt is een vurige verdediger van het hedendaagse repertoire, als solist, liedbegeleider en pianopedagoog.

Credits
Lize Spit (woord), Elise Caluwaerts (zang), Kim Van den Brempt (piano), Hans Bogaert (dramaturgie)

Foto's

  • Athos Burez