Programma

de Roovers

Arabische nacht

Datum
donderdag 26 oktober 2017
20:00 (Einde: 21:20 / geen pauze)
Bestel tickets
Genre
Prijs
€ 14 / € 11 (Vriendenpas)

Een appartementsblok in een stad op een warme zomernacht. De achtste, negende en tiende verdieping hebben geen water. Alsof het water op de zevende verdieping ergens verdwijnt. Lomeier, de conciërge hoort het water achter de muren stromen en gaat er naar op zoek. Zijn tocht leidt hem naar appartement 7-32 waar Fatima Mansoer woont met Francisca Deken, die elke avond op de zetel in slaap valt en pas ontwaakt als de zon weer opkomt. In haar droom is ze een Arabische prinses. Niemand krijgt haar wakker tot op een nacht drie mannen haar trachten te kussen: Lomeier de conciërge, Fatima’s vriend Kalil en Peter Karpati, de romantische voyeur van de overkant. Door een spel van begeerte en toeval komen ze allemaal terecht in een hallucinante trip.

Met Arabische nacht kiezen de Roovers, na De gouden draak, opnieuw voor een stuk van schrijver Ronald Schimmelpfennig. De auteur woonde een tijdje in Istanboel en schreef zijn sprookje van Duizend-en-een-nacht in de fragmentarische stijl die zijn handelsmerk werd. Het stuk bestaat uit vijf prachtig gemonteerde monologen.

 

Credits
Robby Cleiren, Sara De Bosschere, Sofie Sente, Luc Nuyens (spel), Elko Blijweert (muziek), Ronald Schimmelpfennig (tekst)

Foto's

  • (c) APImagesArabische Nacht
  • Stef StesselArabische Nacht