Nieuws

lees verder

Start ticketverkoop seizoen 2018-2019

De ticketverkoop start op woensdag 6 juni 2018 om 23.30 uur. U kunt dan online tickets bestellen.

lees verder

Seizoen 2018-2019

Dit cultureel seizoen loopt op zijn laatste benen, maar u kunt al uitkijken uit naar seizoen 2018-2019. Cultuurcentrum ’t Schaliken heeft een programma vol humor, theater, muziek, literatuur, ... samengesteld.

lees verder

Kerken en Begijnhofmuseum open op 6 mei

Op zondag 6 mei zet Herentals het toeristisch seizoen op een feestelijke manier in. Naar goede gewoonte zetten de belangrijkste toeristische attracties van Herentals hun deuren open. Er valt vanalles te beleven aan De Hut en de Toeristentoren en u kunt een bezoek brengen aan de Sint-Waldetrudiskerk, de Sint-Catharinakerk en het begijnhofmuseum.

lees verder

Nieuwe cursussen muziekacademie

Wilt u muziek echt begrijpen? Wilt u uw luisterplezier thuis en tijdens een concert vergroten? Dan is de nieuwe lessenreeks van de Herentalse muziekacademie misschien iets voor u.

lees verder

Week van de Amateurkunsten

Van 27 april tot en met 6 mei 2018 zet de Week van de Amateurkunsten (WAK) de pracht van zelf kunst maken in de kijker. Dit jaar is het centrale thema Kunst buiten!.

lees verder
Dansketting

Twee dansbegeleiders en een fanfare tijdens de Dansketting

Op zaterdag 28 april 2018 kunt u in Herentals deelnemen aan de Dag van de Dans. Vanaf 13.30 uur start de voorbereiding voor de dans in de foyer. Twee dansbegeleiders, Tina Van Roy en Ady Elzam leren u een choreografie aan. Voor de muziek zorgen enkele muzikanten van de Koninklijke Fanfare De Noorderzonen uit Noorderwijk.

lees verder

Koetshuis Stadspark weer beschikbaar

Vanaf maandag 2 april is het Koetshuis weer toegankelijk en kan het gehuurd worden. Voorlopig is er alleen toegang via de Nieuwstraat, te voet of met fiets. De werfafsluiting zal gesloten zijn, maar deze staat los en mag geopend worden.

lees verder

Video 10 jaar cc ‘t Schaliken

Het feestweekend van ons tienjarig bestaan ligt al even achter ons. Maar we willen u de prachtige video van Full Vision Studio niet onthouden. Deze video omvat de hoogtepunten van festiviteiten op de Grote Markt op zaterdag 23 september 2017.

lees verder
Bierflesjes

Schalkse 10 wordt bijgebrouwen

De horeca van Herentals en daarbuiten is laaiend enthousiast over de Schalkse 10. Dit bier werd speciaal voor ons 10-jarige bestaan gebrouwen. Het is op heel wat plaatsen te drinken en te koop. De Hopscheppers, die het bier ontwikkeld hebben, laten 2.000 liter bijbrouwen

lees verder
Jef Neve

Voorstellingen te gast 2017-2018

Tijdens seizoen 2017-2018 staan er heel wat voorstellingen te gast op ons podium. Dit zijn activiteiten waarvoor organisatoren de schouwburg huren. Hierbij een selectie van een aantal theater- en muziekvoorstellingen: Jef Neve, Vocaal Ensemble Markant, Theater Stap, D-Base a-capellagroep en Jan De Wilde.