Nieuws

lees verder

Week van de Amateurkunsten

Van 27 april tot en met 6 mei 2018 zet de Week van de Amateurkunsten (WAK) de pracht van zelf kunst maken in de kijker. Dit jaar is het centrale thema Kunst buiten!.

lees verder

Frans chanson op Boke Hertals

Le temps d'une chanson spelen een gratis concert op dinsdag 24 april in de foyer. Het concert start om 12.15 uur en u krijgt er een gratis boterham bij.

lees verder
Victoria and Abdul

Vijf films in april

In april kunt u in de schouwburg terecht voor maar liefst vijf filmparels. Cultuurcentrum ’t Schaliken organiseert zelf drie films: de animatiefilm De kleine vampier op 4 april, de detectivefilm Murder on the Orient Express op 24 april en Victoria and Abdul op 25 april. Er worden ook twee films in het kader van Wereldtals georganiseerd: Down to Earth op 5 april en The Motorcycle Diaries op 12 april.

lees verder
Dansketting

Doe mee aan de dansketting op 28 april

Op zaterdag 28 april 2018, op de Dag van de Dans, nodigt Danspunt alle steden en gemeenten uit om deel te nemen aan de Dansketting. Overal in Vlaanderen en Brussel duiken die dag (menselijke) danskettingen op. Ook Herentals doet mee aan deze eerste editie.

lees verder

Koetshuis Stadspark weer beschikbaar

Vanaf maandag 2 april is het Koetshuis weer toegankelijk en kan het gehuurd worden. Voorlopig is er alleen toegang via de Nieuwstraat, te voet of met fiets. De werfafsluiting zal gesloten zijn, maar deze staat los en mag geopend worden.

lees verder

Video 10 jaar cc ‘t Schaliken

Het feestweekend van ons tienjarig bestaan ligt al even achter ons. Maar we willen u de prachtige video van Full Vision Studio niet onthouden. Deze video omvat de hoogtepunten van festiviteiten op de Grote Markt op zaterdag 23 september 2017.

lees verder
Bierflesjes

Schalkse 10 wordt bijgebrouwen

De horeca van Herentals en daarbuiten is laaiend enthousiast over de Schalkse 10. Dit bier werd speciaal voor ons 10-jarige bestaan gebrouwen. Het is op heel wat plaatsen te drinken en te koop. De Hopscheppers, die het bier ontwikkeld hebben, laten 2.000 liter bijbrouwen

lees verder
Jef Neve

Voorstellingen te gast 2017-2018

Tijdens seizoen 2017-2018 staan er heel wat voorstellingen te gast op ons podium. Dit zijn activiteiten waarvoor organisatoren de schouwburg huren. Hierbij een selectie van een aantal theater- en muziekvoorstellingen: Jef Neve, Vocaal Ensemble Markant, Theater Stap, D-Base a-capellagroep en Jan De Wilde.

lees verder

Graffitikunstenaar Dzia heeft muur beschilderd

Cultuurcentrum ’t Schaliken bestaat dit jaar tien jaar. Voor deze gelegenheid beschilderde de internationaal gerenommeerde graffitikunstenaar Dzia een muur aan de ingang van cc ’t Schaliken.

lees verder

Koop een Vriendenpas en krijg één voorstelling gratis

Voor seizoen 2017-2018 kunt u nog steeds een Vriendenpas kopen. De Vriendenpas kost 10 euro, voor -26-jarigen is dit 5 euro. Voor bijna elke voorstelling krijgt u 3 euro korting. Vanaf 4 voorstellingen haalt u dus de kost van de Vriendenpas eruit.

Als u nu een Vriendenpas koopt, krijgt u er één voorstelling gratis bij.