Nieuws

lees verder

Films in de kerstvakantie

In de kerstvakantie kunt u met de kinderen naar de film in cc ’t Schaliken. Op woensdagnamiddag 2 januari vertonen we Molly Monster. Dit is een vrolijke, muzikale animatiefilm uit Zwitserland, Zweden en Duitsland. Kinderen vanaf 4 jaar zijn welkom voor deze Nederlandstalige versie van de film.

Ook op woensdag staat ’s avonds Isle of Dogs van regisseur Wes Anderson geprogrammeerd. Deze aangename animatiefilm met een donker randje won in Berlijn de Zilveren Beer voor Beste Regisseur. Cc 't Schaliken vertoont de Engelstalige versie met Nederlandstalige ondertiteling.

lees verder

Double Bill met cc de Werft Geel

Op maandag 14 januari speelt Abattoir Fermé de voorstelling Gonzo in cc de Werft in Geel. We bieden deze theatervoorstelling als Double Bill aan met een andere productie van Abattoir Fermé: Drek, op donderdag 23 mei in ’t Schaliken. Als u naar de twee voorstellingen komt, betaalt u een verminderd tarief.

lees verder

Tentoonstelling Smartphonefotografie in de foyer

Vanaf nu zijn de foto’s van de deelnemers aan de workshop smartphonefotografie te bewonderen in de foyer van ’t Schaliken. Ze hebben hun eigen tentoonstellingsmuur gecreëerd. U kunt de creaties van Amin, Ali, Abdul, Nathalie, Ramin, Yane, Yana, Karlijn, Anna, Tahnée en Julie nog bekijken tot eind januari 2019.

lees verder

Films eind januari

Eind januari vertonen we weer twee filmparels. Op dinsdag 29 januari staat Darkest Hour op het programma. Op woensdag 30 januari kunt u de Vlaamse films Vele hemels boven de zevende komen bekijken. Het is de verfilming van de gelijknamige debuutroman van Griet Op de Beeck.

lees verder
Bart Moeyaert

Bart Moeyaert te gast op Boeken en Bubbels

Op 27 januari gaat journaliste Katrien Lodewyckx met actrice Els Dottermans in gesprek over de  boeken die op de een of andere manier iets betekend hebben in haar leven. Auteur Bart Moeyaert schuift bij aan op de sofa en heeft het over zijn laatste roman Tegenwoordig heet iedereen Sorry.

lees verder

Wat te doen in Herentals tijdens de kerstvakantie?

De dienst cultuur en toerisme zorgt dat u zich in de kerstvakantie zich niet hoeft te vervelen. We lijsten onze activiteiten graag voor u op.

lees verder

Vestiaire for Life en Boke for Life

Cultuurcentrum 't Schaliken zet een paar acties op het getouw voor de solidariteitsactie Music For Life. Op dinsdag 18 december vond Boke For Life plaats in de foyer.

Ook mag u tot en met 21 december een vrije gift doen voor de gratis vestiaire. De opbrengst gaat naar het Kinderkankerfonds, een organisatie die zich inzet voor een betere levenskwaliteit van kinderen met kanker en hun gezinnen.

lees verder

Word jij dit najaar onze InstaQueen of InstaKing?

De coolste fotografe van het land, Vicky Bogaert, geeft tips en tricks bij smartphonefotografie. En dit gratis! Iedereen tussen 12 en 18 jaar kan meedoen.

lees verder
Stormloop

STORMloop zoekt participanten

Heeft u zin om zelf een mini-expo of event of optreden in Herentals te organiseren tijdens kunstenfestival STORMloop? Dan kunt u zich registreren via de website www.STORMLoop2019.be vanaf 30 september tot en met 31 december 2018.

lees verder

Koop een Vriendenpas en krijg één gratis voorstelling

Voor seizoen 2018-2019 kunt u nog steeds een Vriendenpas kopen. De Vriendenpas kost 10 euro, voor -26-jarigen is dit 5 euro. Voor bijna elke voorstelling krijgt u 3 euro korting. Vanaf 4 voorstellingen haalt u dus de kost van de Vriendenpas eruit.
Als u nu een Vriendenpas koopt, krijgt u er één gratis voorstelling bij.