Nieuws

lees verder
Le Ciel Flamand

Films april

In april staan de laatste films van dit seizoen op het programma. Op 25 april vertonen we de bekroonde film van Fien Troch, Home. Het Vlaamse drama Le Ciel Flamand met Sara Vertongen en Wim Willaert sluit op woensdag 26 april het filmprogramma af.

lees verder

Week van de Amateurkunsten

Van vrijdag 28 april tot en met zondag 7 mei 2017 is het de Week van de Amateurkunsten (WAK). Het thema van de WAK 2017 is The making of. De nadruk ligt op het creatieproces, het werk achter de schermen, op proberen, vernieuwen, ervaring opbouwen, de historiek van artistieke verenigingen en natuurlijk op de schoonheid van zelf een kunst te beoefenen in de vrije tijd.

lees verder
Lokale Helden

Lokale Helden: programma

Cultuurcentrum ’t Schaliken geeft op vrijdag 28 april 2017 een podium aan lokaal muzikaal talent. Van 16.30 tot 24 uur ruilen zij hun donkere repetitielokaal in voor de schijnwerpers van zaal ’t Hof. Kom hen aanmoedigen en laat u overtuigen door de muzieksterren van morgen. De toegang voor de optredens is gratis.

lees verder
Peter Snijder

Nieuw project lichtkunstenaar Peter Snijder

Van zaterdag 1 april tot en met zondag 23 april vindt De wissel plaats in kasteel Le Paige. Beeldend kunstenaar Brénine stelt er dan tentoon.

lees verder
't Schaliken

Nieuw telefoonnummer cc 't Schaliken

Vanaf 1 januari 2017 verandert het telefoonnummer van cc 't Schaliken naar 014-21 90 88. Dit wordt het centrale telefoonnummer voor toeristische en culturele informatie.

lees verder
't Schaliken

Nieuwe balie en openingsuren cc 't Schaliken

Vanaf 1 januari 2017 bundelen de dienst toerisme en het cultuurcentrum hun krachten. Voortaan kunt u in ’t Schaliken (Grote Markt 35) aan één enkele balie terecht voor al uw culturele en toeristische informatie.

lees verder

Toegankelijke cultuur: seizoen 2016-2017

Met dit nieuwe project willen we kansengroepen (kansarmen, senioren, anderstaligen, personen met een handicap, ...) van het culturele aanbod van ’t Schaliken laten genieten.

lees verder

Toegankelijke cultuur: word vrijwilliger

Volgend seizoen biedt cc 't Schaliken voor negen voorstellingen plaatsen aan voor een vrijwilliger en iemand uit de bijzondere doelgroep (kansarmen, personen met een beperking, psychiatrische patiënten, …).